Biotuotetehtaan liiketoiminta NordFuel Oy:öön

Kanteleen Voima Oy on päättänyt toteuttaa suunnitellun NordFuel -biotuotetehdasprojektia koskevan liiketoimintasiirron Kanteleen Voiman tytäryhtiöön NordFuel Oy:öön 1.5.2024 alkaen.  

Liiketoimintasiirrolla yhtiö valmistautuu NordFuel-biotuotetehdashankkeen seuraaviin vaiheisiin. Liiketoimintasiirron myötä NordFuel Oy:n omistajuus ei muutu, ja Kanteleen Voima jatkaa NordFuelin emoyhtiönä. Kanteleen Voiman omistajia ovat Oy Katternö Kraft Ab, Suomen Voima Oy, Valkeakosken Energia Oy sekä Ålands Elandelslag. Kanteleen Voima jatkaa turveliiketoimintaa.

”Liiketoimintojen siirto projektiyhtiöön on hankkeessa askel eteenpäin. Emoyhtiön ja projektiin liittyvien toimintojen eriyttäminen vahvistaa biotuotetehdashankkeen omaa brändiä ja toimintakulttuuria siirryttäessä energiantuotannosta kemianteollisuuteen”, kommentoi Kanteleen Voiman ja NordFuelin toimitusjohtaja Matti Asikainen.   

NordFuel Oy valitsi maaliskuussa 2024 biotuotetehtaan teknologiatoimittajaksi suomalaisen Chempolis Oy:n, ja käynnisti samalla rahoituskierroksen. Teknologiatoimittajan valinta käynnisti hankkeessa perussuunnitteluvaiheen, joka kestää arviolta 6–9 kuukautta. Perussuunnitteluvaiheessa biotuotetehdashankkeelle laaditaan projektin läpiviemisen ja budjetin kannalta olennainen dokumentaatio.  

Lisätietoja:   

Matti Asikainen 
Kanteleen Voima Oy  
NordFuel Oy  
Toimitusjohtaja  
matti.asikainen@nordfuel.fi   
+358 40 553 4926 

Liiketoimintasiirtoon ja laskutukseen liittyvät käytännön asiat: 

Jaana Puolitaival 
NordFuel Oy  
Talousassistentti 
jaana.puolitaival@nordfuel.fi 
+358 50 454 9371