assets/Uploads/Kuvia/Turvesuot/_resampled/fullwidth-Lonkerinneva-2014.JPG

Pekka Forsström on vuoden 2014 turveyrittäjä

30 lokakuu 2014

Vuoden turveyrittäjäksi on valittu Pekka Forsström Siikalatvalta. Tärkeimmät kriteerit olivat vesien- ja ympäristönsuojelusta huolehtiminen ja tuotantotavotteiden täyttyminen. Valinnassa painotettiin myös sosiaalista kanssakäymistä. Pekka Forsström viestii esimerkillisen avoimesti yrityksensä toiminnasta naapureille ja asiakkaille.

Pekka Forsström, 36, on toisen polven turveyrittäjä. Ura turvesuolla alkoi kesätöissä yli 20 vuotta sitten. Yrittäjäksi hän ryhtyi 21-vuotiaana. Forsströmin PE-Forss Oy vastasi viime kesänä tuotannosta kuudella tuotantosuolla ja kunnosti myös uusia alueita tuotantokuntoon. Yrityksessä työskentelee 16 henkilöä ja aliurakoitsijoiden yrityksissä 12 työntekijää. Suurimmat urakanantajat ovat Kanteleen Voima Oy ja Vapo Oy.

Erilaisia näkemyksiä kunnioitetaan toiminnan kehittämisessä

Pekka Forsström työskentelee useille urakanantajille, jotka puolsivat hänen valitsemistaan Vuoden turveyrittäjäksi. Luonnollisesti palkittavan tuotantotavat, työturvallisuus ja yleinen siisteys tuli olla kunnossa. Raati arvosti myös sitä, että Forsström hoitaa tuotannon lisäksi viestinnän eri sidosryhmille esimerkillisesti.

Naapurien mielipiteet otetaan huomioon PE-Forss Oy:n toiminnassa. Haastavissa tilanteissa Forsström hakee ratkaisuja ottaen huomioon eri osapuolien näkemykset.

- Ympäristön huomioiminen ja vesienkäsittely ovat muuttuneet alkuvuosista valtavasti. Turvevastaiset ihmiset ovat muodostaneet mielipiteensä usein tietämättömyyttään. Toivotan jatkossakin turvevastaiset vierailulle turvetuotantoalueelle tutustumaan nykyaikaiseen turvetuotantoon ja moniportaiseen vesienkäsittelyyn, Vuoden turveyrittäjä Pekka Forsström sanoo.

Forsström haluaa aidosti toimia avoimesti ja pääsi viime kesänäkin esittelemään toimintaansa. Lonkerinnevalla järjestettyyn kaikille avoimeen tutustumispäivään osallistui yli 100 turvetuotannosta kiinnostunutta vierasta ja median edustajaa.

Turve työllistää noin 10 000 suomalaista. Turvetuotannon eri vaiheissa, kokonaisyrittäjinä sekä itsenäisiä pk-turveyrittäjinä, työskentelee noin 2000 yrittäjää. Bioenergia ry:n Turvevaliokunta myönsi Vuoden turveyrittäjä -palkinnon Turvepäivässä maanantaina 27.10.2014 Tampereella.

Katso video